летни чревни инфекции
3.8
(4)

Ако замисляте мечтаната лятна почивка, не забравяйте да включите в плановете си и техники за предпазване от летни чревни инфекции. Те ще са ви особено нужни, тъй като през горещите месеци вируси и бактерии, причинители на стомашно-чревни инфекции, атакуват и малки, и големи.

Насоки за предпазване от летни чревни инфекции

Често миене на ръцете – важна мярка срещу летни чревни инфекции

Заразяването с множество бактерии и вируси може да бъде успешно избегнато, ако се спазва висока лична хигиена. Тя включва често и старателно миене на ръцете с топла течаща вода и сапун. Ако в момента нямате достъп до такава, дезинфектирайте ръцете с антибактериален продукт.

Избягване на рисковите храни

Повечете храни не носят рискове за здравето, ако са преминали през термична обработка. В тази връзка, избягвайте консумацията на необработено месо и месни продукти, морски деликатели, непастьоризирано мляко, сурови яйца и кълнове. Консумацията на тези храни в необработен или недостатъчно обработен вид предразполага към заразяване с бактерии, като Кампилобактер, Клостридиум, Ешерихия коли, Стафилококи, Салмонела и Шигела. Те причиняват т.н. хранителни интоксикации.

shop banner

Консумация на прясна вода

През летните месеци не забравяйте да пиете поне по 2 литра вода на ден. Ако пътувате, избягвайте да си набавяте вода от открити водоеми – заложете на бутилираната минерална вода. Съхранявайте я в чисти стъклени бутилки, далеч от пряка слънчева светлина.

Хапване на здравословна и правилно съхранявана храна

Независимо дали хапвате у дома, навън или в заведение за хранене, винаги включвайте в менюто си пресни плодове и зеленчуци. Те са богати на фибри, поддържат балансирана стомашно-чревната флора и подсилват имунитета. Измивайте ги добре преди консумация и ги съхранявайте в чиста среда и според изискванията. Тези правила важат за всички храни, особено за тези, които оставени на високи температури, се развалят бързо.

Защита от летни чревни инфекции чрез подкрепа на имунитета и стомашно-чревната флора

През летните месеци сме „мишени” за болестотворните микроорганизми. За това е нужно да се подготвим добре, за да устоим на атаките им. Най-ценната подкрепа, която можем да си осигурим за максимална протекция срещу летни стомашно-чревни инфекции, е да подсилим имунитета и подкрепим чревната флора. Това можем да постигнем с прием на един продукт – Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Той събира в себе си силата на мощните пробиотици и пребиотици. Имунобор Биотик съдържа голямо количество полезни пробиотични бактерии Лактобацилус булгарикус, чрез които спомага за възстановяване на баланса в чревната микрофлора. Обогатен е още с бета глюкан – най-мощният природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Той укрепва имунната система и стимулира растежа на полезните бактерии в стомашно-чревния тракт. Чрез прием на Имунобор Биотик се постига ефективна защита срещу стомашно-чревни инфекции, както и по-бързо възстановяване при евентуално развитие на такава. Продуктът е напълно безвреден и може да се приема и от бременни жени и деца.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 3.8 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: