повторна зараза с ковид
5
(1)

Съществува голяма опасност от засягане на органи и органни системи при повторна зараза с ковид (COVID-19). Това установява проучване на Медицинския факултет на Вашингтонския университет и Здравната система по въпросите на ветераните в Сейнт Луис. Резултатите са публикувани в сп. Nature Medicine.

Повторна зараза с ковид – предпоставка за тежки здравословни проблеми

Последствията от повторен ковид включват нарушения на белите дробове, сърцето, мозъка, кръвта, мускулно-скелетната и стомашно-чревната система. Предпоставка са за поява на диабет, бъбречни заболявания и проблеми с психичното здраве. Може да се стигне до хоспитализация и дори летален изход.

От началото на пандемията преди близо 3 години се разбраха много неща за вируса, причинител на ковид (SARS-CoV-2). Вече е ясно, че първоначалната ковид инфекция може да доведе до краткосрочни и дългосрочни рискове за здравето, които засягат почти всяка органна система.

shop banner

Знае се също, че коронавирусът повтаря и потретва, независимо че в организма има антитела от преболедуване, ваксина или бустерна доза

„Напоследък сякаш се създаде впечатлението, че ваксината, бустерната доза или преболедуването осигуряват свръхимунитет срещу COVID-19. Това далеч не е така и изследването го доказва. С всяко следващо заразяване с коронавирус рисковете за здравето в острата фаза и в последващите месеци се увеличават“. Коментарът е на д-р Зияд Ал Али, клиничен епидемиолог в Медицинския факултет на Вашингтонския университет и водещ автор на проучването.

Устояването на атаките на коронавируса е особено важно през студеното полугодие, когато по традиция заболеваемостта се увеличава.

„Всеки трябва да направи всичко по силите си, за да предотврати повторно заразяване с ковид. За целта помага носене на предпазна маска и поставяне на подсилваща доза от коронавирусната ваксина. Желателно е освен ваксина против ковид да се сложи и противогрипна ваксина. Това е начин да се намали опасността от едновременна инфекция от грип и коронавирус“, казва д-р Ал Али.

Ефективен продукт за профилактика на повторна зараза с ковид

Български специалисти имунолози препоръчват Имунобор Протект / Imunobor® Protect за предпазване от ново заразяване с коронавирус. Това е мощен имуномодулатор, който подпомага имунната функция и повишава естествените защитни сили на организма.

Формулата включва:

Съставките се допълват взаимно и усилват ефекта си.

Освен че оказва положителен ефект върху имунната активност, приемът допринася за подобряване на общото здравословно състояние.

Допълнително преимущество е фармацевтичната форма – таблетки за смучене с депо действие. Таблетките са с неустоим ягодов вкус.

Продуктът е практически безопасен. Подходящ е за продължителен прием. Препоръчва се на деца и възрастни. Предлага се в аптеките и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: