пролетна алергия
0
(0)

Въпреки че пролетта закономерно отива към своя край мъчителната пролетна алергия все още държи в здрава хватка значителен брой хора. Голяма част от „жертвите“ са деца в училищна възраст. Възможността внезапно да получат алергичен пристъп по време на час и да не им бъде предоставена адекватна лекарска помощ сериозно притеснява техните родители. Страховете обаче лесно могат да се разсеят с предприемането на някои превантивни мерки. Разберете кои са те!

Изпитани стратегии за справяне с внезапен пристъп на пролетна алергия сред ученици

1. Уведомете незабавно класния ръководител, че детето страда от пролетна алергия. По този начин той ще е подготвен психически и няма да изгуби присъствие на духа, ако ученикът неочаквано прояви алергични симптоми като подпухнали и сълзящи очи, зачервяване и сърбеж на кожата, кихане и задух.

2. Помолете класния ръководител да предупреди съучениците на детето, че е предразположено към пролетна алергия. Така ще се създаде атмосфера на взаимно уважение, разбиране и солидарност.

shop banner

3. Добре е заедно с класния ръководител да пресметнете нивото на риска от поява на алергична реакция по време на екскурзии и извънкласни дейности. Единствено по този начин ще може да прецените дали е уместно, или не е детето да присъства на тях.

4. Необходимо е да предоставите на класния ръководител документи, които отразяват поставената диагноза и проведеното до момента лечение на ученика. Той ще се погрижи да ги предаде на медицинския персонал в училище. От съществена важност е в документацията да е упоменато дали пролетната алергия се отключва при поглъщане, вдишване или контакт на алергена с кожата. Освен това трябва да е посочено какви мерки и действия да се предприемат в случай на извънредна ситуация.

5. Оставете на класния ръководител противоалергичното средство, което детето трябва да приеме при нужда. Не пропускайте да проверите срока на годност, за да се уверите, че е безопасно за употреба.

Надеждно природно средство за ефективно справяне с пролетна алергия при ученици

Все повече алерголози с богат клиничен опит препоръчват на родителите да предоставят на децата, предразположени към алергии, Имунобор Кидс Актив/Imunobor® Kids Activ в капсулна форма. Този мощен имуномодулатор е предназначен специално за децата в училищна възраст с повишена алергична нагласа. Тайната на силата му се крие в прецизно дозираното количество високопречистен бета-глюкан – единственият имуномодулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Ефективността му е повишена многократно от активната форма на витамин C и високопречистения екстракт от пурпурна ехинацея. Имунобор Кидс Актив капсули се използва изключително успешно за профилактика на пролетна алергия. За постигане на оптимален ефект продуктът се приема на гладно. Дозировка зависи от възрастта на детето. При ученици до 12 г. се приемат по 2 капсули дневно, а при деца над 12 г. – до 3 капсули на ден. Редовната и продължителна употреба на Имунобор Кидс Актив капсули осигурява по-силна локална имунна защита на детския организъм, понижава алергична нагласа и намалява честота и продължителност на боледуване.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: