здрава имунна система
5
(1)

С наближаването на първия учебен ден решихме да дадем на родителите ценни съвети за това как да подсигурят здрава имунна система на децата в училищна възраст.

Изпитани стратегии за здрава имунна система при учениците

Спорт

Родителите гарантирано ще осигурят силна имунна система на своите наследници, като ги насърчават да се отдават на физически активности. Спортът носи и допълнителни ползи – той подобрява настроението, укрепва сърдечно-съдовата система, благоприятства съня и спомага за регулиране на телесното тегло на малчуганите.

Повече време на открито

Игрите под открито небе допринасят за изграждане и поддържане на силен имунитет при децата. Когато малчуганите са навън в слънчевите дни, те се зареждат с витамин D, който е изключително важен за нормалното функциониране на имунната система.

shop banner

Качествен сън – една от тайните за здрава имунна система при децата

Научно доказано е, че пълноценната нощна почивка подобрява защитните сили на детския организъм. По правило на малчуганите са им необходими между 7-8 часа сън, за да отпочинат качествено, респективно да са здрави.

Достатъчно течности

Поддържането на оптимален воден баланс в организма е от решаващо значение за нормалното функциониране на имунната система при децата. Препоръчително е малчуганите да приемат между 6-8 чаши вода дневно. Допустимо е освен с живителната течност, да утоляват жаждата си и с чай и прясно изцедени сокове.

Пълноценно хранене

Здравословното и балансирано хранене е от първостепенна важност за силния детски имунитет. Ето защо ежедневното меню на малчуганите трябва да доставя на организма им оптимално количество от всички необходими хранителни вещества. Необходимо е на детската трапеза да се отреди специално място на източниците на витамин Е. Причината е, че този мастноразтворим витамин повишава ефективността на имунния отговор.

Безценна помощ от природата за здрава имунна система на децата през цялата учебна година

Мощният имуностимулатор Имунобор Кидс растителни капсули/Imunobor® Kids VGcaps е неизменно допълнение към имунопрофилактиката на учениците преди старта на новата учебна година. Благодарение на уникалния си състав той се грижи децата да посрещнат здрави първия учебен ден и да устоят на атаките на патогените в класната стая. Във всяка растителна капсула на Имунобор Кидс растителни капсули са умело съчетани в едно най-мощните природни стимулатори на имунната система – бета глюкан и Ехинацея. В резултат от перфектната симбиоза между двете активни съставки броят и активността на белите кръвни телца, участващи в имунната защита, се повишава.

Активира се хуморалният и клетъчният имунитет. Стимулира се продукцията на имуноглобулини (антитела), които елиминират или обезвреждат чуждите за детския организъм вещества (антигени).

Имунобор Кидс растителни капсули има изключително удобен прием. Продължителността на профилактичния курс е 12 седмици. При необходимост приемът може да се възобнови след едноседмична пауза между курсовете.

Дълговременната употреба не крие рискове за детското здраве поради изцяло природния произход на съставките.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: