възпаление в гърлото
0
(0)

В преходния период от лято към есен наличието на възпаление в гърлото може да ни донесе множество неразположения. За да научите какво причинява възпаление в гърлото и как да се предпазите чрез естествени методи и средства, продължете с четенето на публикацията.

Причини за поява на възпаление в гърлото

Според зоните на възпаление на гърлото най-често срещаните възпалителни процеси са тонзилит, фарингит и ларингит. И трите термина се употребяват еквивалентно, макар че възпалението засяга различни части от орофарингеалната област.

И трите вида възпаления се причиняват главно от бактериални или вирусни инфекции. Други фактори, които също оказват влияние са излагане на студ, ниска влажност, алергени и дим, тютюнопушене и прекомерна употреба на алкохол. Сред причините за поява на възпаление в гърлото се нареждат и простуди, алергии, както и срив в имунната система. При отслабени защитни функции организмът е по-податлив към вирусно или бактериално заразяване. Стресът и хроничната умора също влияят върху състоянието на организма и могат да предизвикат възпалителни процеси.

shop banner

Симптоми на протичащи възпалителни процеси в гърлото

Натурални методи за профилактика на възпаление в гърлото

Не е трудно да се предпазим от възпаление на гърлото. Това, което е необходимо на направим, е да приложим мерки за подобряване на защитните сили на организма. Силната имунна система е най-доброто оръжие срещу атакуващите вируси и бактерии. А кои са най-ефективните и напълно естествени начини, с които да укрепим имунитета си?

  • Винаги спазвайте висока лична хигиена
  • Намалете консумацията на рафинирана захар, транс мазнини, полуфабрикати и преработени храни
  • Хранете се здравословно като обогатите менюто си с антиоксидантни и пробиотични храни, цитрусови плодове и свежи зеленчуци
  • Ограничете употребата на кофеинови напитки. Заменете ги с билкови чайове от мента, липа, лайка, мащерка и ехинацея. Прибавете към тях и мед, куркума, лимон, канела или джинджифил – продукти, известни с мощния си имуностимулиращ ефект.
  • Осигурете си достатъчно време за почивка. Ако организмът ви се бори с възпаление ще му трябва малко повече време, за да се възстанови.

Природно средство за бързо овладяване и профилактика на възпаление в гърлото

Поради напълно натуралния си състав и мощно действие на съставките, Имунобор Протект/Imunobor® Protect е активно препоръчван от специалистите при възпалителни процеси в гърлото.

Имунобор Протект представлява природен продукт, съдържащ комбинация от бета глюкан, витамин C и екстракт от плодовете на Роза канина. Този състав на продукта го прави незаменимо средство за укрепване на локалния имунитет, тонизиране на организма и справяне с възпаленията в гърлото и устната кухина.

Имунобор Протект може да се приема както за профилактика, така и по време на лечението и след боледуване. Намира се в удобна таблетна форма за смучене с приятен ягодов вкус, няма странични противопоказания и е подходящ за прием от деца и възрастни.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: