вирус на грип
0
(0)

В последните години опасният вирус на грип се превръща в основна заплаха за общественото здраве. Високата му изменчивост налага създаването на нови ваксини всяка година. Щамовете, които се съдържат в тях често са безсилни срещу непрекъснатите мутации. Откритие на учени от Националния център по биотехнология на Испания и от институт „Пастьор“ във Франция дава на света нова надежда. Тя е свързана с разработване в бъдеще на универсално средство, което да предпазва от всички щамове на грипа, включително мутиралите.

Вирус на грип – нов механизъм на действие

Изследването, публикувано в списание Nature Communications, предоставя нови данни за устройството на грипния вирус и за механизма на неговото действие. Екипът работи върху проекта четири години и с откритието си буквално преобръща познатите представи за структурата и възпроизводството на вируса.

Въз основа на прецизно лабораторно наблюдение с иновативна микроскопска и оптична техника, учените стигат до революционно заключение. Според тях, грипният вирус изгражда своя собствена мембранна органела в клетката гостоприемник, за да транспортира молекулите на своя геном. Изводът е в противовес на приетото в научните среди известно становище. То гласи, че вирусът използва клетъчните органели на клетката, за да транспортира молекулите на своя геном от клетъчното ядро до клетъчната повърхност.

shop banner

Какво разкрива революционното научно откритие?

„Установихме, че органелите са изградени от вируса специално за неговото размножаване. Те не са част от клетката гостоприемник. Ако ги изучим детайлно, бихме могли да възпрепятстваме активната репликация на вируса. По този начин ще можем да атакуваме самия него със специфични средства, а не както досега симптомите, които той причинява“. В това е категорична Кристина Риско, изследовател в Националния център по биотехнологии на Испания. Тя е изключително горда от факта, че откритието вече е потвърдено в клиничната практика. Заедно с колегите си Риско е успяла да идентифицира органелите на грипния вирус в пациенти, „жертви“ на инфекциозното заболяване. Това обуславя и прогнозата ѝ, че революционната гледна точка за патогенезата на грипа ще доведе до качествено нов подход за преодоляване на заболяването.

Ефективен природен продукт, осигуряващ 24-часова защита срещу вируса на грип

Създаването на нови средства, които да противодействат на грипния вирус, наистина е единствената стратегия за намаляване на здравните щети от грипа. Не бива да се забравя обаче, че това е дълъг процес, а симптомите на инфекциозното заболяване не търпят отлагане.

Навременна помощ при първи признаци на грип засегнатите могат да получат от Гриполек/Gripolek®. Лесноусвоимият Витамин С (Ester-C) и цитрусовите биофлавоноиди в състава на природния продукт помагат на организма бързо да се справи с инфекцията. Редовният му прием в продължение на минимум 5 дни облекчава ставните и мускулните болки, повлиява интоксикацията и възстановява витаминния дефицит.

Гриполек е напълно безвреден продукт, без странични ефекти. Дозира се при възрастни и деца до 12 години – по 1 капсула, 3 пъти дневно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: