диария при деца
0
(0)

Диария при деца е често срещан проблем особено през лятото. Каква е причината за появата му, как се проявява и по какъв начин да се разреши? Отговорите на тези въпроси ще дадем в следващите редове.

Какво причинява диария при децата?

Вируси – приблизително 50% от случаите на диария при деца са предизвикани от вируси

Едни от най-честите вирусни причинители са ротавирусите. Те атакуват неукрепналия детския организъм предимно през зимата и в началото на пролетта. За щастие, срещу тях има ефективна ваксина.

Ентеровирусите и коксаки вирусите водят до диария през летните месеци.

shop banner

Бактерии

Някои видове бактерии също могат да причинят диария при децата. Такива са Ешерихия коли (Е. Coli), Салмонела (Salmonella), Кампилобактер (Campylobacter) и Шигела (Shigella). Тези патогени са отговорни за хранително отравяне и провокират чревно разстройство малко след като проникнат в организма.

Паразити

Възможно е и паразитни инфекции като ламблиоза и криптоспоридиоза да станат причина за детска диария.

Какво друго може да причини диария при деца?

Твърде вероятно е малчуганите да получат диария в резултат на:

  • прекомерен прием на захар
  • хранителна алергия, например целиакия (глутенова непоносимост)
  • лактозна нетолерантност
  • възпалителни чревни заболявания като болест на Крон и улцерозен (язвен) колит

Какви са симптомите на диария при децата?

Първите признаци на инфекция са коремна болка и спазми. Възможно е да се наблюдава повишаване на телесната температурата, липса на апетит, гадене, повръщане, загуба на тегло.

При пренебрегване на симптомите състоянието на детето бързо може да се влоши и да се стигне до дехидратация на организма.

Кое е най-доброто решение срещу диария при деца?

За да помогнат на децата да се справят бързо и естествено с диарията, родителите трябва да им осигурят прием на висококачествено средство, което стимулира общия и локалния имунитет и възстановява чревната микрофлора. За целта могат да разчитат на Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Този уникален продукт представлява рационална комбинация от мощен имуностимулатор – бета глюкан, и пробиотик – Лактобацилус булгарикус.

Бета глюкан е единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Той доказано активира устойчивостта на организма към вируси, бактерии и други болестотворни микроорганизми.

Лактобацилус булгарикус допълва и усилва действието на бета глюкана. Възстановява биологичната бариера на организма, каквито са полезните бактерии в червата.

Имунобор Биотик е не само ефективен, но и безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Дозира се по 1 капсула, 3 пъти дневно. При остра диария дозировката се увеличава по 2 капсули 3 пъти дневно. Приема се винаги на гладно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: