пробиотици
0
(0)

Приемът на пробиотици действа благоприятно за засилване на имунната система. Ефектът е съизмерим с ползите от поставянето на ваксина срещу често срещаните вирусни инфекции. Това е заключението на екип от американски учени.

Пробиотици срещу ваксини – роля за засилване на имунитета

В наши дни пробиотичните продукти и ваксините се ползват почти поравно в световен мащаб. Според американските специалисти обаче няма да е учудващо, ако в най-близко бъдеще пробиотиците изцяло заменят ваксините като средство за по-безопасно и гарантирано засилване на имунитета при деца и възрастни.

Кои са предимствата на пробиотиците в това отношение?

При ваксинирането в организма се въвеждат слабо активни вирусни частици, които не предизвикват вирусна инфекция, но подпомагат изграждането на активни антитела, които да преборят жизнеспособните вируси при евентуална среща с тях. Проблемът е, че антителата се изграждат срещу строго определен вирусен щам, а при среща с друг щам на същия този вирус, разболяването не е изключено.

shop banner

По отношение засилването на имунитета и предпазването от инфекции ролята на пробиотиците в чревната флора е много по-комплексна. Полезните пръчковидни бацили в червата ни, които всъщност научно се означават като пробиотици, отделят молекули, които активират и стимулират деленето на лимфоцитите. Това ускорява производството на антитела. Именно това комплексно влияние на пробиотиците за засилване на имунната система кара учените да прогнозират, че скоро ваксинирането ще се разглежда като метод демоде в сравнение с иновативния подход, включващ прием на пробиотични продукти.

Качествените пробиотици днес – нужни са не само при прием на антибиотици

Повечето хора асоциират приема на пробиотици единствено с нуждата от намаляване вредата от антибиотична терапия. Истината е, че положителният ефект на пробиотиците може да се използва много по-комплексно. Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic е висококачествен комбиниран продукт, съдържащ пробиотици (лактобацили) и мощен природен имуностимулатор (бета глюкан). Благодарение на тях Имунобор Биотик се прилага успешно при чревни и вагинални инфекции, синдром на раздразненото черво, алергични състояния като дерматит и хранителна алергия. В допълнение продуктът помага и за общо подсилване на имунната система и осигуряване на силен имунитет.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: