Усложнена вирусна инфекция – ето как да не се допуска!
0
(0)

През студеното полугодие трябва да направим всичко по силите си, за да не позволим на обикновената настинка да прерасне в усложнена вирусна инфекция. В следващите редове ще разберем какви мерки да предприемем в тази насока. Нека обаче най-напред да си припомним защо грипните и простудните заболявания бележат ръст през есенно-зимните месеци.

Бумът на респираторни инфекции като грип и настинка е следствие от циркулиращите вируси през есента и зимата

Инфекциите на дихателните пътища, както са познати още респираторните инфекции, са най-масовият здравословен проблем през студените месеци. Причината за тази тенденция е, че климатичните условия през есента и зимата благоприятства развитието на болестотворните микроорганизми. Струпването на много хора в затворени помещения допълнително улеснява предаването на вирусите от човек на човек. Според спецификата си те могат да поразят всеки орган на дихателната система и не се повлияват от антибиотик.

Характерно за повечето респираторни инфекции е, че:

  • възпалението лесно прогресира и може да се разпространи по целия дихателен тракт
  • вирусната инфекция създава благоприятни условия за бактериални усложнения

Предвид особеностите на респираторните инфекции борбата с тях трябва да е насочена не само към преодоляването им, но и към предотвратяване на усложнения.

Доказана комбинация срещу респираторна инфекция и усложнена вирусна инфекция

Последните клинични проучвания потвърждават, че комбинираният прием на екстракт от Ехинацея и Котешки нокът действа изключително благоприятно срещу дихателни инфекции и бактериални усложнения.

За екстракта от Ехинацея е научно доказано, че увеличава многократно производството на интерферон – основният имунен компонент за унищожаване на вирусните частици в организма.

Котешкият нокът от своя страна усилва неколкократно фагоцитозата – процесът на поглъщане и унищожаване на всякакъв тип болестотворни агенти, попаднали в тялото.

Ефективно природно средство срещу респираторна инфекция и усложнена вирусна инфекция

Комбинацията от двата екстракта се съдържа в природния продукт Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho. Благодарение на допълващото действие на съставките този виден представител на фамилия Имунобор осигурява комплексна защита на дихателната система от вирусни инфекции и бактериални усложнения. Препоръчва се от специалистите у нас като мощно превантивно и лечебно средство срещу грип, настинка, синузит, отит, ринофарингит, тонзилит, бронхит, пневмония и бронхиектазии.

Приеман според предписанието, Имунобор Бронхо повишава броя и активността на имунните клетки, които защитават организма от инфекциозни агенти. Активира хуморалния и клетъчния имунитет. Повишава локалната имунна устойчивост на лигавиците на дихателната система. Има директен антимикробен ефект. Оказва противовъзпалително влияние.

Имунобор Бронхо има отлична поносимост и е практически безвреден. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Дозира се по 1 капсула до 3 пъти дневно. В условия на повишена заболеваемост се препоръчва поддържащата доза да не пада под 2 капсули дневно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola

Може да харесате

guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x