катетеризация
0
(0)

Поставяне на катетър, или катетеризация, се налага при хора, които имат проблем с изпразването на пикочния мехур. Процедурата се извършва и при мъже, и при жени. Въпреки че се използва стерилен катетър, след поставянето му често е налице риск от развитие на уроинфекция, особено при жените.

Скритият риск при катетеризация

Инфекция на пикочните пътища (уроинфекция) се развива, когато в уринарния тракт навлязат болестотворни бактерии, най-вече от вида E.coli. Благодарение на възможността си да се прикрепят към лигавицата на уринарния тракт, тези бактерии лесно образуват големи колонии по нея. Това е прчина за развитие на остър цистит, остър уретрит и по-сериозни уринарни инфекции като пиелонефрит.

Рискът от уроинфекции след катетеризация е по-висок при жените, защото при тях много по-лесно биха могли да се пренесат E.coli бактерии от аналната област към влагалището и уретрата, поради анатомичната близост на тези зони. Опасността е най-висока през лятото, когато обичайно се отчита пик на заболеваемостта от уроинфекции. Ето защо, жените, на които е поставян катетър, трябва да следят за поява на симптоми на остра уроинфекция. Тук спадат:

shop banner

Острата уроинфекция след катетеризация много често хронифицира и е предпоставка за рецидиви, усложнения и по-тежки бъдещи проблеми. За да се избегнат те, е важно след поставяне на катетър да се вземат превантивни мерки за защита на уринарния тракт.

За намаляване на риска от уроинфекция вследствие на катетеризация или други манипулации

Срещу остра уроинфекция (остър цистит, остър уретрит и пиелонефрит) разчитайте на Имунобор Уро Акут/Imunobor® Uro Akut. Само с 2 капсули дневно се постига 100% изчистване на E.coli бактериите, навлезли в уринарния тракт вследствие на катетеризация и други урологични манипулации. Имунобор Уро Акут потиска болката и намалява възпалението на пикочните пътища. По този начин подпомага успешното справяне с острите форми на уроинфекция.

Имунобор Уро Акут има следните предимства:

– висока ефективност при остри уроинфекции, дължаща се на екстракта от Американска червена боровинка с максимална стандартизация по PAC

– 100% изчистване на уропатогените (E.coli), благодарение на 72 mg PAC

– висок профил на безопасност

– отлична поносимост

Имунобор Уро Акут се приема при възрастни по 1 растителна капсула до 2 пъти дневно, а при деца над 1 година – по 1 растителна капсула дневно.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: