Пребиотици – защо са ни нужни?

Съществува обширна информация, идваща от всички видове медии, свързана с темата за пробиотиците – и сме сигурни, че сте наясно какво представляват, в кои храни се съдържат, какви са свойствата им, както и какви са ползите от тях за организма и чревната микрофлора в частност. Ето защо няма да се спираме върху всички тези въпроси. Освен пробиотиците обаче съществува и друга група полезни за здравето на организма и чревната ни микрофлора вещества. Те се наричат пребиотици.

Какво представляват и в какво се състои действието на пребиотиците?
Те притежават олигозахариден произход и представляват неразтворими фибри (въглехидрати).

Каква е основната функция на пребиотиците?
Пребиотиците имат свойството да преминават през стомашно-чревния тракт без да бъдат усвоявани от организма, като същевременно служат за храна и стимулиране на растежа на „добрите“ бактерии в червата – пробиотиците. Според учени, освен всички тези предимства на пребиотиците, тези вещества оказват благоприятно влияние върху човешкото здраве, като подобряват способността на организма да усвоява доставените му минерали и най-вече тази на калция. Те подобряват функциите на имунната система, контролират нивото на киселинност в червата и намаляват опасността от развитие на чревни заболявания, включително и злокачествени такива.

Какви видове пребиотици познаваме?
Тъй като представляват въглехидрати, пребиотиците имат различна структура, според която се разделят на 3 групи – дълговерижни, късоверижни и пълноспектърни пребиотици. Дълговерижните пребиотици ферментират бавно и достигат до лявата страна на дебелото черво където се усвоят от организма. Късоверижните пребиотици представляват фибри, които ферментират бързо и биват усвоявани най-вече от бактериите, намиращи се в дясната страна на дебелото черво. Пълноспектърните пребиотици са отговорни за доставянето на храна за полезните бактерии в червото, независимо в коя от двете части се намират.

Високи количества пребиотик – 250 мг, можете да откриете в природния продукт на фирма Борола Имунобр Биотик – имуностимулатор и пробиотик в една капсула.
Имунобор Биотик съдържа висококачествена оптимална комбинация от пробиотик – Лактобацилус булгарикус, пребиотик и имуностимулатор – Бета Глюкан в едно.

Благодарение на тях Имунобор Биотик се прилага успешно за възвръщане на бактериалния баланс в чревната микрофлора и укрепване на имунитета по време на диарии, синдром на раздразненото дебело черво, хроничен язвен колит, успоредно с антибиотичен прием и др.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar