Причинители на респираторни инфекции през есента

Обикновено през есенния сезон се увеличават случаите на респираторни инфекции. Това се дължи на смяна на температурите, което води до отслабване на имунната система и възпрепятстване на способността ѝ да се бори с болестите.

Между 70% и 80% от респираторните инфекции се дължат на вируси. Вирусите не могат да бъдат преборени чрез антибиотици. Затова в тези случаи не се препоръчва антибиотично лечение.

Респираторните инфекции се делят на два вида – такива на горните дихателни пътища, като фарингит, ларингит, синузит и такива на долните дихателни пътища, като бронхит, бронхиолит, бронхопневмония.

Предразполагащи фактори за разпространение на респираторните инфекции през есента?

Здравните специалисти напомнят, че най-честите предразполагащи фактори за разпространение на този тип инфекция сред населението са резки температурни амплитуди, тютюнопушене, както и пребиваването в затворени помещения, където няма циркулация на свеж въздух.

Типични оплаквания при респираторни инфекции

Този вид инфекции се предават най-често по въздушно-капков път чрез контакт със заразен – при комуникация, кихане или чрез ръкостискане, прегръдка или целувка.

Някои от основните оплаквания при инфекции на дихателните пътища са запушване и увеличен секрет от носа, кашлица, повишена температура, отделяне на секрет от гърлото, главоболие, болки в гърлото, липса на апетит, болки в гърдите и мускулни болки.

Съвети за поддържане на високи защитни сили на организма

Поддържането на здрав имунитет и засилването на защитните сили на организма се постигат чрез добре балансиран хранителен режим, прием на необходимото количество витамини чрез храната, движение и достатъчно сън.

Освен това е препоръчително да спазваме едни от най-добре познатите ни съвети – редовно миене на ръцете с вода и сапун, избягване на близък контакт със заразени хора и максимално избягване на всякакви повърхности, които са евентуални преносители на бактерии и вируси.

В допълнение специалистите препоръчват при първи симптоми на грип и настинка да започнем прием на Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho. Природният продукт е изключително подходящ при респираторни инфекции благодарение на своя състав – висококачествен екстракт от Ехинацея и Котешки нокът.

Имунобор Бронхо съкращава периода на боледуване и способства за максимално бързо възстановяване, предотвратява бактериалните усложнения и повишава локалната имунна устойчивост на лигавицата на дихателните пътища.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.