Причинители на респираторни инфекции през есента

Обикновено през есенния сезон се увеличават случаите на респираторни инфекции. Това се дължи на смяна на температурите, което води до отслабване на имунната система и възпрепятстване на способността ѝ да се бори с болестите.

Между 70% и 80% от респираторните инфекции се дължат на вируси. Вирусите не могат да бъдат преборени чрез антибиотици. Затова в тези случаи не се препоръчва антибиотично лечение.

Респираторните инфекции се делят на два вида – такива на горните дихателни пътища, като фарингит, ларингит, синузит и такива на долните дихателни пътища, като бронхит, бронхиолит, бронхопневмония.

Предразполагащи фактори за разпространение на респираторните инфекции през есента?

Здравните специалисти напомнят, че най-честите предразполагащи фактори за разпространение на този тип инфекция сред населението са резки температурни амплитуди, тютюнопушене, както и пребиваването в затворени помещения, където няма циркулация на свеж въздух.

Типични оплаквания при респираторни инфекции

Този вид инфекции се предават най-често по въздушно-капков път чрез контакт със заразен – при комуникация, кихане или чрез ръкостискане, прегръдка или целувка.

Някои от основните оплаквания при инфекции на дихателните пътища са запушване и увеличен секрет от носа, кашлица, повишена температура, отделяне на секрет от гърлото, главоболие, болки в гърлото, липса на апетит, болки в гърдите и мускулни болки.

Съвети за поддържане на високи защитни сили на организма

Поддържането на здрав имунитет и засилването на защитните сили на организма се постигат чрез добре балансиран хранителен режим, прием на необходимото количество витамини чрез храната, движение и достатъчно сън.

Освен това е препоръчително да спазваме едни от най-добре познатите ни съвети – редовно миене на ръцете с вода и сапун, избягване на близък контакт със заразени хора и максимално избягване на всякакви повърхности, които са евентуални преносители на бактерии и вируси.

В допълнение специалистите препоръчват при първи симптоми на грип и настинка да започнем прием на Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho. Природният продукт е изключително подходящ при респираторни инфекции благодарение на своя състав – висококачествен екстракт от Ехинацея и Котешки нокът.

Имунобор Бронхо съкращава периода на боледуване и способства за максимално бързо възстановяване, предотвратява бактериалните усложнения и повишава локалната имунна устойчивост на лигавицата на дихателните пътища.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar