Най-ефикасното средство срещу пролетна умора!

Много хора възприемат пролетта като един от най-прекрасните сезони в годината. Събуждането на природата и настъпването на по-топли и по-дълги дни провокира едно особено въодушевление и позитивно усещане у много хора. И наистина през пролетта е естествено човек да изпитва повече жизненост и енергия. Но за съжаление пролетта освен позитивни, може да доведе и до определени негативни последици за физическото и психическо благоразположение на хората. Едно от най-честите негативни проявления на пролетта е пролетната умора.

Пролетна умора – защо ни спохожда?

С цел настройване на пролетна вълна, човешкият организъм се чувства силно стресиран и принуден да се приспособи бързо към все по-дългите дни и повишените енергийни нужди на организма. Именно реакцията на организма към този стрес се смята за една от основните причини за неприятното летаргично състояние, наречено пролетна умора.

Смяната на зимното часово време с лятно от друга страна допълнително утежнява ситуацията, тъй като води до нарушение в нормалния ритъм на човек. В резултат на преминаването към лятно часово време се наблюдава нарушение в производството на определени хормони в тялото като мелатонин и серотонин. За определен период от време нивата на мелатонин остават все така високи, както са били през зимата, докато същевременно с това тялото започва да синтезира все повече серотонин – невротрансмитер, който регулира настроението. Така се получава конфликт, който допринася особено много за усещането за постоянна умора и сънливост в разрез с дългата продължителност на светлата част на деня.

Кое е най-ефикасното средство срещу пролетна умора?

От една страна, ако успяваме да си осигурим повече сън, това може да ни помогне по-бързо да излезем от състоянието на умора, защото сънят се смята за един от най-мощните естествени имуностимулатори.

Но към достатъчното количество сън е добре да се приложи и природно средство, което е изключително подходящо при хронична умора, силен стрес и имунен срив. Силният имунитет съдейства за по-бързо и безпроблемно справяне с пролетната умора, а е много вероятно сега активността и функционалността на имунната система да е отслабена при прехода от зима към пролет.

Имунобор/Imunobor® е особено подходящ продукт срещу усещане за умора и отпадналост. Съдържащите се в него мощни природни съставки (Котешки нокът, По деарко, Мака и Мате) допълват ефектите си и имат комплексно действие за засилване и стабилизиране на организма.

Имунобор се приема по 1 капсула до 3 пъти дневно за период от 3 месеца.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar