Решение при остра вирусна инфекция на дихателните пътища

Тъй като се намираме в сезона на настинките и грипа, покрай еуфорията около коледните и новогодишни празници и „треската“ за подаръци съществува реална вероятност от развитие на остра вирусна инфекция на дихателните пътища. Най-предразположени към това са децата и по-възрастните хора, но не по-малко застрашени са хората със слаб имунитет и тези, които имат чест контакт с големи групи хора.

Ето кои са двете природни съставки, които в комбинация са мощно противовъзпалително средство и се борят успешно с всяка остра вирусна инфекция!

Котешки нокът – растение с благоприятен ефект при вирусни състояния

Сред най-важните здравословни ползи от растението Котешки нокът са способността му да намалява възпалителните процеси в тялото, да подсилва имунната система, да предотвратява дегенеративни заболявания, да облекчава стомашно-чревни проблеми и да подобри възстановителните сили на организма.

Но най-сериозни и конкретни са доказателствата за ефекта му върху имунната система, както и за мощните му противовъзпалителни свойства. Алкалоидните вещества, които се съдържат в екстрактът от Котешки нокът, стимулират имунния отговор на организма, повишават броя на белите кръвни клетки и активират антиоксидантното действие на тялото. Това предотвратява разпространението на болестите и елиминира болестотворните микроорганизми, които допълнително отслабват имунната система на организма.

Ехинацея – ефикасно средство при състояния на грип и настинка

Не е случайно, че билката Ехинацея е една от най-използваните природни средства при грип и настинка. Това, разбира се, се дължи най-вече на благотворния ѝ ефект върху имунитета и цялостното здравословно състояние.

Съществуват и значителни доказателства, че веществата, които се съдържат в лековитата билка притежават способността да се справят с вирусните инфекции. Освен това Ехинацея съдържа съединение, наречено ехинацеин, което инхибира преминаването на бактериите и вирусите в здравите клетки. Това значително намалява вероятността от развитие на каквато и да е инфекция при прием на Ехинацея. Сред здравословните ползи от това природно лечебно средство е справянето с проблеми на горните дихателни пътища и облекчаване на грипоподобни състояния.

Лечение на остра вирусна инфекция с природни средства

Най-висок ефект при лечение на остри вирусни инфекции на дихателните пътища се наблюдава при прием на средства, в които е комбиниран мощният лечебен ефект на Котешки нокът и Ехинацея.

Такъв продукт е Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho. Комбинацията на тези две активни съставки съдейства за намаляване на негативния ефект от възпалителните процеси в организма, като се постига ефикасно овладяване на инфекциите и се предотвратяват евентуални усложнения.

Имунобор Бронхо се прилага успешно при всякакъв вид инфекции на дихателните пътища, а ефективността му при грип и настинка е висока. Повлиява успешно и други проблеми с дихателните пътища като синузит, ринофарингит, бронхит, пневмония и други заболявания, като може да се използва успоредно и с антибиотична терапия.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar