Цистит при деца – как да го разпознаем и лекуваме?

Цистит при деца не е необичайно явление в педиатричната практика. Оставена нелекувана, всяка инфекция на пикочните пътища в детска възраст може да има сериозни последствия върху бъбреците и общото здраве. Това показва колко важно е всеки случай на детски цистит да бъде диагностициран навреме. За целта всеки родител е добре да разпознава характерните симптоми на цистит при децата и да бъде насочван към най-безопасните средства за лечение на уроинфекции в детска възраст.

Цистит при деца – симптоми. Как да ги разпознаем?

Циститът е най-честата форма на уроинфекция при деца и възрастни. Протича с възпаление на стената на пикочния мехур, предизвикано най-често от бактериите от вида Ешерихия коли. 3% от момчетата и 10% от момичетата са диагностицирани с цистит поне веднъж преди да навършат 16-годишна възраст.

Най-характерните симптоми на цистит при деца са често уриниране, болка и парене при уриниране. При малките деца, особено в случаите, когато още носят памперси, честото уриниране и дискомфорта, който го придружава, се установяват много трудно. Затова родителите трябва да следят за други придружаващи симптоми като висока температура, помътняване на урината, нежелание на детето да ходи до тоалетната и болка при натиск в областта на пикочния мехур. При поява на тези симптоми, без други признаци на заболяване, винаги би следвало да се предполага евентуален цистит при децата.

Цистит при деца – лечение

Цистит при деца се диагностицира с изследване на урина и установяване на Ешерихия коли бактерии в нея. Наличието им е ясен знак за бактериална инфекция по протежението на уринарния тракт, като най-често е засегната лигавицата на пикочния мехур. В тези случаи се назначава терапевтична схема, която цели ерадикация (премахване) на бактериите от стените на мехура и изхвърлянето им с урината.
Лечението на цистит при деца изисква 2 по-особени подхода:

  • 100% ерадикация на бактериите, което да гарантира, че уроинфекцията няма да хронифицира и да създаде по-сериозни уринарни проблеми в бъдеще
  • ползване на природни продукти, които да са напълно безопасни за детското здраве и същевременно – ефективни

Безопасно природно средство, което осигурява 100% изчистване на пикочните пътища и овладяване на цистита при деца е Имунобор Уро/Imunobor® Uro.

Имунобор Уро съдържа оптимално количество висококачествен екстракт от американска червена боровинка и бета глюкан. Двете съставки допълват действието си за намаляване на възпалението и болката и елиминиране колониите на Ешерихия коли от протежението на пикочните пътища.

Цистит при деца може да се овладее с приема на 1 до 2 капсули Имунобор Уро дневно, в зависимост от възрастта на детето, състоянието му и преценката на лекуващия лекар. Приемът на продукта не крие странични рискове и може да продължи до установяване на стерилна урина. Имунобор Уро може да се приема и успоредно с антибиотици при по-тежки случаи на уроинфекции при деца.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.