Подсилване на имунитета при възрастни през пролетта

Дългоочакваната пролет дойде, но голяма част от нас я посрещат с отслабен имунитет след дългата зима с често боледуване и настинки. Въпреки че вече се радваме на повече дневна светлина след смяната на часовото време и се очаква метеорологичната прогноза занапред да ни радва с повече топли и слънчеви дни, е много вероятно да ни убягва нещо много важно – здравето на имунната система. Подсилване на имунитета в прехода към пролетта е не само препоръчително, а дори задължително. Това е така, защото, въпреки че всеки се старае да поддържа силен имунитет през зимата, пролетта в действителност е сериозно предизвикателство за здравето и баланса на имунната система. Неслучайно много от нас всяка пролет са изложени на едно неблагоприятно състояние, познато като пролетна умора. Освен това и през пролетта върлуват немалко патогенни микроорганизми, за борбата с които от най-съществено значение е силната имунна система.

Подсилване на имунитета през пролетта в 3 лесни стъпки

Ограничете преработените храни и полуфабрикати

Тези храни не носят никакви ползи за здравето и организма. Вместо тях наблегнете на пресни плодове и зеленчуци, най-вече зеленолистни, които са богати на витамини и антиоксиданти. Може да добавите към режима си и кисело мляко, което съдържа пробиотици, както и повече зелен чай – също мощен антиоксидант, който защитава организма от свободните радикали и подпомага борбата с инфекциите.

Не пренебрегвайте съня!

И физическото, и емоционално здраве на човек зависят до голяма степен от качеството и продължителността на съня. Недостатъчното количество сън може да доведе до депресивни състояния, намалена продуктивност през деня, нежелано покачване на тегло и не на последно място – отслабване на имунната система. Ако по някаква причина ежедневно не успявате да си набавите необходимите 7-8 часа сън, ето какво може да направите, за да промените тази негативна тенденция:

• Движете се поне по 30 минути дневно;
• Ограничете приема на алкохол и кофеин;
• Спазвайте редовен график на съня със заспиване и събуждане по приблизително едно и също време всеки ден.

Мравчено дърво за добра защита и силен имунитет

Мравчено дърво, познато още като По деарко, е дървесен вид с изключителни ползи за здравето и имунната система. Още от древността екстракт от кората на Мравчено дърво се прилага успешно при различни инфекциозни състояния благодарение на естествените си имуностимулиращи качества. Съдейства и за повишаване на тонуса на организма в моментите, когато имаме най-голяма нужда. Преходът от зима към пролет е един от тях.

Комбинацията на екстракт от Мравчено дърво с екстракт от Котешки нокът, Мака и Мате правят природния продукт Имунобор/Imunobor® едно от най-мощните и ефикасни средства за подсилване на имунитета. Имунобор е изпитано средство за подобряване на тонуса и общото здравословно състояние на всеки. Имунобор се приема по 1 капсула 3 пъти дневно. След това се преминава към поддържаща терапия с по 1-2 капсули дневно. Общият курс продължава 12 седмици.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.