Подсилване на имунитета при възрастни през пролетта

Дългоочакваната пролет дойде, но голяма част от нас я посрещат с отслабен имунитет след дългата зима с често боледуване и настинки. Въпреки че вече се радваме на повече дневна светлина след смяната на часовото време и се очаква метеорологичната прогноза занапред да ни радва с повече топли и слънчеви дни, е много вероятно да ни убягва нещо много важно – здравето на имунната система. Подсилване на имунитета в прехода към пролетта е не само препоръчително, а дори задължително. Това е така, защото, въпреки че всеки се старае да поддържа силен имунитет през зимата, пролетта в действителност е сериозно предизвикателство за здравето и баланса на имунната система. Неслучайно много от нас всяка пролет са изложени на едно неблагоприятно състояние, познато като пролетна умора. Освен това и през пролетта върлуват немалко патогенни микроорганизми, за борбата с които от най-съществено значение е силната имунна система.

Подсилване на имунитета през пролетта в 3 лесни стъпки

Ограничете преработените храни и полуфабрикати

Тези храни не носят никакви ползи за здравето и организма. Вместо тях наблегнете на пресни плодове и зеленчуци, най-вече зеленолистни, които са богати на витамини и антиоксиданти. Може да добавите към режима си и кисело мляко, което съдържа пробиотици, както и повече зелен чай – също мощен антиоксидант, който защитава организма от свободните радикали и подпомага борбата с инфекциите.

Не пренебрегвайте съня!

И физическото, и емоционално здраве на човек зависят до голяма степен от качеството и продължителността на съня. Недостатъчното количество сън може да доведе до депресивни състояния, намалена продуктивност през деня, нежелано покачване на тегло и не на последно място – отслабване на имунната система. Ако по някаква причина ежедневно не успявате да си набавите необходимите 7-8 часа сън, ето какво може да направите, за да промените тази негативна тенденция:

• Движете се поне по 30 минути дневно;
• Ограничете приема на алкохол и кофеин;
• Спазвайте редовен график на съня със заспиване и събуждане по приблизително едно и също време всеки ден.

Мравчено дърво за добра защита и силен имунитет

Мравчено дърво, познато още като По деарко, е дървесен вид с изключителни ползи за здравето и имунната система. Още от древността екстракт от кората на Мравчено дърво се прилага успешно при различни инфекциозни състояния благодарение на естествените си имуностимулиращи качества. Съдейства и за повишаване на тонуса на организма в моментите, когато имаме най-голяма нужда. Преходът от зима към пролет е един от тях.

Комбинацията на екстракт от Мравчено дърво с екстракт от Котешки нокът, Мака и Мате правят природния продукт Имунобор/Imunobor® едно от най-мощните и ефикасни средства за подсилване на имунитета. Имунобор е изпитано средство за подобряване на тонуса и общото здравословно състояние на всеки. Имунобор се приема по 1 капсула 3 пъти дневно. След това се преминава към поддържаща терапия с по 1-2 капсули дневно. Общият курс продължава 12 седмици.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar