летни вируси
5
(2)

Сезонните летни вируси обикновено поразяват стомашно-чревния тракт и невинаги са толкова безобидни, колкото изглеждат. Най-често боледуват децата, хората в напреднала възраст или тези с компрометирана имунна система. Но при комбинация от неблагоприятни условия – замърсена морска вода, незадоволителна хигиена и консумация на храна със съмнително качество – възрастните също могат да пострадат. В следващите редове споделяме повече за опасностите, които дебнат край морския бряг през отпускарския сезон.

Заразяване с летен стомашен вирус

Всяка година през лятото се наблюдава пик на стомашно-чревните вируси, които определено могат да помрачат дългоочакваната почивка. Коварното е, че те се предават както по въздушно-капков, така и по орален път. Обикновено заразата идва след консумация на храна или вода със съмнително качество, или поради незадоволителна хигиена. Именно морските курорти обикновено са „огнищата“ на стомашно-чревните зарази. Това е така, защото от една страна на плажа има струпване на много хора, но няма условия за редовно измиване на ръцете, а от друга страна – в морската вода или басейна може да има повишена концентрация на бактерии, като Ешерихия коли.

При наличие на тези предпоставки, обикновено стомашно-чревните оплаквания не закъсняват. Гадене, повръщане и разстройство са най-честите неразположения. Те могат да бъдат съпроводени от висока температура, главоболие и силна отпадналост.

shop banner

Летни стомашни вируси – за колко време отшумяват?

Летните вируси идват бързо и неочаквано, но добрата новина е, че обикновено възстановяването от стомашните неразположения също не отнема дълго време. Счита се, че мъчителните симптоми отминават в рамките на 3-4 дни, ако всичко е наред. В противен случай, ако не се забелязва видимо подобрение, задължително трябва да се потърси лекарска помощ. Опасна последица от летния вирус може да бъде дехидратацията на организма. Ето защо е изключително важно да се погрижим за водно-електролитния баланс в тялото, като си набавяме достатъчно течности и да си осигурим необходимата почивка за пълно възстановяване.

Природна помощ за здрав стомах през лятото

Превенцията си остава най-добрият начин за предотвратяване на летните стомашно-чревни вируси. За поддържане на бактериалното равновесие в чревната флора помагат качествените продукти с пробиотици. Именно такъв е Имунобор Биотик / Imunobor® Biotic. Това е най-добрият източник на високо количество Лактобацилус булгарикус – основен пробиотик за здравето на червата. В допълнение осигурява и бета глюкан – единственият имуномодулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Съставките се допълват и усилват действието си.

Лактобацилус булгарикус възстановява биологичната бариера на организма, а именно – „добрите“ чревни бактерии. Предотвратява проникването и залавянето на патогенните микроорганизми в чревната лигавица, произвежда антимикробни вещества – бактериоцини, възвръща бактериалния баланс в чревната микрофлора. Бета глюканът доказано активира устойчивостта на организма към вируси, бактерии и други болестотворни микроорганизми, като същевременно представлява и пребиотик (храна за лактобацилите).

Продуктът е ефективен и безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Приема се винаги на гладно. Подходящ и за възрастни, и за деца. Търсете в аптеките или онлайн в електронен магазин Момо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: