цистит
5
(1)

Голяма част от жените възприемат неприятния цистит като неизбежно зло през летните месеци. Тази нагласа обаче не е оправдана, тъй като има безброй изпитани методи, с помощта на които да се предпазят от уринарната инфекция. Узнайте кои са те в следващите редове!

Стратегии за предотвратяване на упорития цистит през лятото

Специалистите са категорични, че избягването на провокиращите фактори, които благоприятстват развитието на основния причинител на цистит – бактерията Ешерихия коли, е най-добрият начин за профилактика. Ето защо съветват дамите да:

– спазват отлична интимна хигиена

Поддържането на отлична интимна хигиена е от ключово значение за предпазване от цистит. Дамите не бива да изпадат в крайности, за да не навредят на интимното си здраве. Препоръчително е почистването на интимната област да се извършва веднъж дневно. Добре е за интимния тоалет да се използва висококачествено измивно средство с щадящо действие. Особено важно е нанасянето му върху слабините да става отпред назад, за да се избегне пренасянето на бактерията Ешерихия коли от ануса във влагалището.

shop banner

– не стоят дълго време с мокър бански

Продължителното стоене с мокър бански костюм увеличава влажността в интимната зона и създава перфектни условия за развитие на Ешерихия коли. Именно поради това този вреден навик трябва да се преустанови своевременно. В идеалния случай банският следва да се сменя след всяко влизане във водата.

– носят бельо от дишаща материя

Високите температури през лятото са предпоставка за прекомерно изпотяване на кожата около гениталиите. А влагата, както вече споменахме, създава идеална среда за растежа на бактерията Ешерихия коли. Единственият начин да се предотврати нейното разпространение и респективно да се намали рискът от цистит, е, като се носи памучно бельо. Причината е, че то позволява на кожата да диша и да поддържа оптимално ниво на влажност.

– пият много течности

Поддържането на водния баланс в женския организъм е изключително важно при профилактиката на цистит. Приемът на достатъчно количество течности стимулира уринирането и помага за изхвърляне на патогенните бактерии от пикочния мехур.

Най-мощното природно средство с доказан ефект срещу рецидивиращ цистит

Ако предприетите мерки не дадат очаквания резултат и дамите отново попаднат в плен на цистита през лятото, те могат успешно да го преборят с Имунобор Уро Акут/Imunobor® Uro Akut. Иновативният природен продукт от фамилия Имунобор е разумна алтернатива на антибиотиците. Специалистите у нас го препоръчват на своите пациентки, тъй като е напълно безвреден и изключително ефикасен. Способността му да преборва уринарната инфекция се дължи на оптималното количество високопречистен стандартизиран екстракт от плодовете на Американска червена боровинка. Мощният антиоксидант – проантоцианидин тип А, който се съдържа в извлека, не позволява на бактериите да се прикрепват към стените на пикочните пътища, потиска растежа им и премахва възпалението. Специалните растителни капсули (VGcaps), в които се предлага активната съставка, са подходящи за вегани и вегетарианци. Поради изцяло естествения си произход Имунобор Уро Акут може да се приема дори през бременността.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: