пиелонефрит
0
(0)

Коварният пиелонефрит е сред най-тежките форми на уроинфекции. От внезапната му поява не са застраховани дори и децата, а изходът често може да е фатален. Единственият начин да предотвратим опасността, е като сме достатъчно добре осведомени за състоянието. Ето какво обезателно трябва да знаем!

Какво представлява пиелонефритът?

Зад термина „пиелонефрит“ се крие възпаление на бъбреците и бъбречното легенче. В 80% от случаите основни причинители на широко разпространената инфекция са бактериите от рода Escherichia coli. В останалите 20% заразяването на уринарния тракт става по хематогенен (кръвен) път. Когато това се случи, „виновни“ за появата на пиелонефрит са бактериите Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella spp и Mycobacterium tuberculosis.

Кои са предразполагащите фактори за поява на пиелонефрит?

Опитът показва, че рецидивиращият (повтарящ се) цистит, бъбречно-каменната болест и изменението във формата и размера на бъбреците или пикочните пътища благоприятстват развитието на пиелонефрит. Ето защо страдащите трябва да са особено бдителни към неговата поява.

shop banner

Кой е по-уязвим към пиелонефрит – мъжете или жените?

По всичко изглежда, че пиелонефритът „обича“ повече представителките на нежния пол. Причината е се корени в анатомичните особености на уретрата (пикочния канал) при дамите. Тя е по-къса, което благоприятства проникването на бактериите в пикочния мехур, а оттам – в бъбреците. Това обаче съвсем не означава, че мъжете са в безопасност. С напредване на възрастта честотата на пиелонефрит при тях се увеличава поради нарастването на простата.

Какви са симптомите на пиелонефрит?

Пиелонефритът протича със следните оплаквания:

  • висока телесна температура (над 38.5ºC) и студени тръпки
  • силна болка в областта на кръста, която нерядко преминава към корема
  • гадене и повръщане
  • намален апетит
  • главоболие

Когато нелекувани инфекции на долните пикочни пътища (цистит, уретрит, простатит), са на път да прераснат в пиелонефрит, знаците, които изпраща тялото, са:

  • често уриниране на малки количества урина (полакиурия)
  • болка или парене при уриниране (дизурия)
  • непълно изпразване на пикочния мехур
  • болка ниско в корема

Как се лекува пиелонефритът?

Обикновено лечението на пиелонефрит е антибиотично. Все повече специалисти обаче горещо препоръчват на своите пациенти да повишат ефективността на антибиотика с приема на Имунобор Уро/Imunobor® Uro. Този природен продукт увеличава многократно естествената защита на организма от уроинфекции и мощно подпомага изчистването на бактериите от отделителната система. Тайната на силата му се крие в неговата уникалната природна формула. Всяка капсула на Имунобор Уро доставя на тялото оптимално количество стандартизирани висококачествени екстракти от Бета-глюкан и Американска червена боровинка. Благодарение на взаимодопълващото действие на активните съставки този дар от природата потиска бактериалния растеж. В резултат неприятните симптоми бързо отшумяват, а от възпалението не остава и следа. Освен за допълващо лечение Имунобор Уро се използва изключително успешно за профилактика на рецидиви. Има удобен прием, напълно безвреден е дори и за най-малките и не крие риск от нежелани реакции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: