подсилване на имунитета при възрастни
5
(1)

Есента идва, а с нея и нашите предложения за подсилване на имунитета при възрастни. Запознайте се с тях и се постарайте да ги приложите, за да имате здрав организъм, способен да устои на атаките на патогените.

Работещи начини за подсилване на имунитета при възрастни

Неизменно започваме с балансирано и питателно хранене. То осигурява на тялото ценни хранителни вещества, които допринасят за укрепване на имунната система. Включва много сезонни плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, обезмаслено или нискомаслено мляко и млечни продукти. Приемът на наситени мазнини, сол и добавена захар е силно ограничен, тъй като те компрометират имунитета и нанасят вреди на здравето.

Тук е мястото да обърнем внимание, че предозирането с витамини и минерали е опасно за здравето. Ето защо всичко трябва да бъде с мярка.

shop banner

Продължаваме с физическата активност. Научно доказано е, че воденето на активен живот носи само и единствено полза за имунната система. Няма как да е иначе, след като движението подобрява настроението, благоприятства съня и понижава нивата на тревожност. Разбира се, спортът трябва да е съобразен с възрастта и възможностите на тялото. Препоръката на Световната здравна организация (СЗО) е най-малко 150 минути движение и умерено натоварване всяка седмица.

Когато говорим за силен имунитет при възрастни, няма как да пропуснем наднорменото тегло и затлъстяването

Резултатите от различни проучвания сочат, че излишните килограми влошават имунната функция и понижават естествените защитни сили на организма. В допълнение теглото над нормата е в състояние да намали ефективността на ваксините срещу различни заболявания в т.ч. грип, хепатит и тетанус.

За поддържане на здравословни килограми, респективно силна имунна система, помагат здравословната диета, редовната физическа активност, качественият сън и ниският стрес.

Когато става въпрос за силен имунитет, не можем да пропуснем да споменем и отказването от вредните навици в ежедневието. Желателно е да се избягва тютюнопушенето и примът на алкохол. Те отслабват имунната система и нанасят трайни поражения на здравето в дългосрочен план.

Мощно природно средство за подсилване на имунитета при възрастни

Имунобор / Imunobor® е доказан продукт за желязна имунна система. Той е разработен в подкрепа на зрялата имунна система. Всяка капсула съдържа цялата индийска медицина, концентрирана на едно място.

Активните съставки са екстракти от Котешки нокът 500 mg и по 50 mg Мака, Йерба мате и По деарко. Благодарение на взаимодопълващото действие на тези 4 вещества организмът е предпазен от бактериални, вирусни и други инфекции. Физическото и психическото състояние е подобрено. Защитните сили на организма са многократно повишени.

Продуктът е практически безопасен и имат отлична поносимост. Дозира се по 1 капсула 3 пъти дневно през първите 10 дни. След това се минава на 2 капсули дневно. Приемът сутрин осигурява жизнен тонус през целия ден.

Търсете в аптеките в страната или поръчайте от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: