първи симптоми на грип
0
(0)

При първи симптоми на грип (висока температура, възпалено гърло, главоболие, мускулни болки, запушен нос) трябва да се вземат адекватни и навременни мерки. Какви по-точно ще разберете в следващите редове.

Правилните действия, които трябва да предприемете при първи симптоми на грип

Поддържайте се хидратирани

Грипът обикновено започва с висока температура. Покачването на телесната температура е предпоставка за дехидратация. Ниското количество вода в организма, от своя страна, може да попречи на борбата с грипния вирус. Оттук идва необходимостта да се поддържа оптимален воден баланс в тялото. За целта е нужно да се приемат достатъчно количество течности, за предпочитане вода. Прясно изцедените сокове с витамин C също са добър вариант. Може да се заложи и на напитки с електролити. Електролитите регулират баланса на течностите в тялото, функцията на нервите и мускулите и помагат за възстановяване на увредените тъкани.

Отпушете носа

Запушеният нос е един от първите симптоми на грип. Дишането може да се улесни чрез правене на инхалация с лайка, приготвена по следния начин: 1 с.л. лайка се прибавя към 0,5 л вряща вода. За да има ефект, е необходими изпаренията да се дишат около 10 минути.

shop banner

Правете гаргара със сол и вода

Жабуренето със солена вода е стар и изпитан метод за справяне с възпалено гърло. Благотворното му въздействие се дължи на способността да прочиства бактериите, полепнали по носоглътката. За да е ефективно обаче, трябва да се се прави по няколко пъти на ден.

Пийте топли напитки

Приемът на топли напитки не само действа успокояващо на нервната система, а и подобрява кръвоснабдяването. По този начин естествените защитни сили на организма се повишават и се засилват способностите на организма да се бори с грипа.

Почивайте повече, за да потушите по-бързо неприятните първи симптоми на грип

Активната почивка е от изключително важно значение за бързото възстановяване от грип. Тя дарява организма с енергия и дава силен тласък на имунитета. Именно поради това е силно препоръчително при първи признаци на заболяването да се „пази“ леглото.

При първи симптоми на грип приемайте доказан противогрипен продукт

Все повече имунолози у нас препоръчват при първи симптоми на грип незабавно да се пристъпи към прием на Гриполек/Gripolek®. Този природен продукт от фамилия Имунобор е специално разработен и създаден, за да облекчава експресно грипните неразположения. Благодарение на своя рационален състав (буфериран витамин С, метилсулфонилметан и витамини от група B) Гриполек намалява тежестта на оплакванията и допринася за по-бързото възстановяване на организма след грип.

Освен че е ефективен, Гриполек е напълно безвреден. Подходящ е както за възрастни, така и за деца. Има отлична поносимост и удобен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: