симптоми на алергична реакция
5
(2)

Осигуряването на повече микронутриенти (витамини и минерали, особено желязо) може да помогне при симптоми на алергична реакция. Заключението е на екип от учени от научноизследователския институт „Месерли“ към Медицинския университет във Виена, Виенския университет по ветеринарна медицина и Виенския университет в Австрия. Изследването е поместено в сп. The Journal of Allergy and Clinical Immunology: In Practice.

Симптоми на алергична реакция и микронутриенти – неочаквано добра комбинация

В своето изследване учените изхождат от факта, че свръхактивната имунна система възпрепятства нормалното усвояване на желязо от организма. „Създава се противоречие, защото именно желязото е микроелементът, необходим за смекчаване на прекомерната имунна реакция“, посочват изследователите.

За да компенсира дефицитът на желязо и други микронутриенти, екипът разработва специално хапче. За оценка на ефекта му е проведено двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване.

shop banner

В основата на въпросното хапче е β-лактоглобулин (β-Lg) – основният суроватъчен протеин в млякото на повечето бозайници. Той действа като носител на редица микроелементи. „Благодарение на β-лактоглобулина микроелементите преминават през лимфната система, а не през кръвоносните съдове. Добре известно е, че лимфната система се състои от имунни клетки, тъкани и органи, които осъществяват защитната функция на организма. Така се гарантира селективно усвояване на микроелементите“. Коментарът е на авторката на изследването Франциска Рот-Валтер. Съдържанието на желязо в таблетката е по-малко от 1 мг и в случая не може да се говори за желязна добавка.

Резултатите са показателни

Данните сочат, че приемът на таблетката значително намалява тежестта на симптомите при хора, алергични към брезов и тревен полен. След 6-месечен прием се наблюдава подобрение в състоянието на циркулиращите моноцити (вид бели кръвни клетки със защитна функция) и еритроцити.

„Снабдяването на имунните клетки с микронутриенти посредством таблетката показва сходна ефективност с тази на специфичната имунотерапия с алергени. Подходът обаче е универсален, защото по никакъв начин не зависи от алергена, който причинява реакцията“. Това казва в заключение Франциска Рот-Валтер.

Доказаното природно решение в борбата с неприятните симптоми на алергична реакция

Имунолозите у нас препоръчват Имунобор Бета Глюкан 300 / Imunobor® Beta Glucan 300 за овладяване на алергичните симптоми и намаляване на алергичната реакция. Благотворният ефект на продукта се дължи на съдържащия се в него високопречистен бета глюкан. Активната съставка е единственият имуномодулатор от природен произход с доказан механизъм на действие.

Приемът допринася за възстановяване баланса на имунните клетки, които имат отношение към алергичната реакция. Намалява тежестта и честотата на симптомите на алергия. Действа общоукрепващо и тонизиращо на организма.

Продуктът е подходящ както за възрастни, така и за деца над 1 година. Няма данни за странични ефекти и нежелани реакции. Предлага се в аптеките без рецепта. Може да бъде поръчан и от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: