уринарна инфекция при жени
5
(2)

Уринарна инфекция при жени е сред най-честите проблеми през топлите месеци от годината. А основната причина е една – бактерията Ешерихия коли (Escherichia coli; E. coli).

За това информира нефрологът д-р Игор Романюк от испанската болница Vithas Valencia 9 de Octubre.
Какво още казва специалистът по темата можете да прочетете в следващите редове.

Уринарни инфекции при жени – симптоми и лечение

Обичайните симптоми на инфекция на долните пикочни пътища (уретра, пикочен мехур) са три. А именно, болка или парене при уриниране (дизурия), често уриниране на малки количества или капки урина (полакиурия), честа необходимост от уриниране в някои случаи без резултат. „От особена важност е лечението да започне още при поява на първите симптоми. Неглижирането на състоянието крие риск от влошаване на проблема. Инфекцията може да засегне бъбреците и да се стигне до пиелонефрит. При бременни, пък може да доведе до преждевременно раждане и раждане на дете с ниско тегло“, предупреждава д-р Романюк.

shop banner

Той посочва, че в случаите на бактериална етиология уроинфекциите при жените по правило се повлияват лесно от антибиотично лечение. Специално внимание обръща на факта, че успоредно с антибиотика трябва да се взема и природен пробиотик (Имунобор Биотик / Imunobor® Biotic). Като е нужно да има 2 часа интервал между антибиотика и пробиотика.

И още нещо много важно, което подчертава експертът – уринарните инфекции се повтарят дори след провеждане на подходяща антибиотична терапия

„Много са възможните причини за рецидивиране на уроинфекцията при жените. Един от главните фактори е резистентността на бактериите към антибиотиците. Причини могат да се търсят и във възрастта или в лошите навици като недостатъчен прием на вода“, добавя д-р Романюк.

Накрая специалистът отбелязва, че вече има ново ефективно лечение за рецидивиращи пикочни инфекции – автоваксината. „Взема се проба урина. Впоследствие пробата се култивира в лабораторни условия, за да се създаде специфична ваксина с микроби на пациента, върху когото ще се прилага. Така на практика отпада необходимостта от антибиотик“, казва д-р Романюк.

Ето още едно работещо решение срещу уринарна инфекция при жени

Жените у нас могат да разчитат на Имунобор Уро / Imunobor® Uro за профилактика на рецидив и при склонност към чести уроинфекции. Продуктът е със 100% природен състав. Формулата съдържа високопречистен стандартизиран екстракт на Бета-глюкан 300 mg и Американска червена боровинка 150 mg.

Приемът допринася за потискане на бактериалния растеж и оказва противовъзпалителен ефект. Повишава локалната имунна защита на лигавицата на отделителната система, което е от съществено значение за надеждната протекция на женския организъм.

Продуктът е практически безвреден. Подходящ е и за бременни. Има синергичен ефект с редица антибиотици и намалява нуждата от антибиотично лечение.

Търсете в аптеките или поръчайте от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: