Пробиoтици, заедно с антибиотика – защо?

Какво представляват пробиотиците?

Пробиотиците  (от pro – за, и bios – живот) представляват живи микроорганизми, чийто прием води до подобряване на баланса между полезните и вредните бактерии в чревната микрофлора. Освен това пробиотиците укрепват имунната система.

Защо специалистите препоръчват употребата на пробиoтици, успоредно с антибиотичния прием?

В сезона на грипна обстановка много хора сами прибягват до употребата на антибиотици, което не е най-правилният избор, тъй като вирусите не се повлияват от този тип медикаменти. Според специaлисти честата им употреба води до проблеми със слуха и храносмилателния тракт.

Само при установяване на бактериална инфекция се препоръчва придържане към антибиотична терапия, благодарение на която се неутрализират нейните причинители. Антибиотикът обаче освен вредните, убива и полезните бактерии в организма. От друга страна антибиотиците понижават функциите на имунните клетки, което води до драстичен спад на имунитета.

Заради своите неблагоприятни ефекти антибиотиците са вписани в Европейската бяла книга „Заедно за здраве“, в която се препоръчва да се употребяват с повишено внимание и при необходимост.
В случай на бактериална инфекция, при която приемът им няма как да се избегне, специалистите препоръчват употребата на пробиотици. За тях съществуват многобройни научни доказателства, че повишават имунитета и възвръщат нарушения баланс между бактериите в чревната екосистема на организма.

Как да снабдим организма си с пробиотик по време на антибиотичната терапия?

Имунобор Биотик е научно доказана комбинация от висококачествен пробиотик – Лактобацилус булгарикус и мощен стимулатор на имунитета – бета глюкан. Бета глюкан е единственият имуностимулатор с проучен и ясен механизъм на действие. Освен това бета глюкан притежава пребиотичен ефект, благодарение на който повишава ефективността на пробиотика и предотвратява увреждането на чревната лигавица. Препоръчително е приемът на Имунобор Биотик да започне не по-късно от 48 часа след началото на антибиотичната терапия и да продължи 3 месеца.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar