Сложете край на честото боледуване при децата!

Честото боледуване е характерно за детската възраст. Неукрепналата имунна система на децата не успява да пребори всички болестотворни микроорганизми, с които влиза в контакт. Пробивайки имунната защита на тялото, микробите създават условия за серия от болести процеси и усложнения.

Многото причини за често боледуване при децата – вируси, бактерии и гъбички

Много характерна за инфекциозните състояния е преходността в появата им, особено при децата. Изключително често в детска възраст вирусната инфекция е последвана от бактериални или гъбични усложнения. Причината е в това, че попадането на един тип болестотворни микроорганизми в тялото ангажира ресурсите на имунната система и тя става много по-податлива на атаките на другите типове микроби.

Докато е заета да се справя с вирусите например, имунната система не успява да противодейства на бактериите и те свободно инфектират организма. Същата зависимост се наблюдава и през периода на антибиотично лечение. Редом с опасните бактерии антибиотиците убиват и полезните такива. Това проправя пътя за развитие на болестотворни гъбички, чийто растеж при нормални обстоятелства се възпрепятства от полезните бактерии.

Това са причините вирусните инфекции често да се последват от бактериални усложнения, а бактериалните инфекции – от гъбични. Това е в основата на порочния кръг на честото боледуване при децата.

Кога трябва да вземете мерки и какви да бъдат те?

Основните профилактични мерки са насочени към засилване на имунната система при децата. Всеизвестен факт е, че през есента се отбелязва пик на детската заболеваемост. Причина за това е събирането на децата на големи групи в детската градина или училището, близкият им контакт и много лесното заразяване помежду им. Затова профилактичните мерки трябва да се вземат още в края на лятото и началото на есента. Това е най-удачният момент да осигурите на детето си силна имунна система за предпазване от предстоящите инфекциозни заболявания и техните усложнения.

Засилването на имунната система е най-сигурният и естествен начин да помогнете на детския организъм сам да се справи с честото боледуване. Най-безопасните средства, на които може да разчитате за тази цел са природните имуностимулатори.

Единственият природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие за момента е бета глюкан. Микронизиран бета глюкан (патентован Betox – 93), изключително удобен за бързо усвояване и незабавен ефект се съдържа в Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup. Продуктът е изключително подходящ за прием от деца, склонни към често боледуване. Тонизира организма и укрепва имунната система. Действа както за предпазване от инфекции, така и за по-бързо възстановяване след прекарани такива и за избягване на усложненията им.

Фамилия Имунобор предлага цялостно решение за повишаване на имунитета при деца и възрастни!

Ybilei_20-god_Borola_1

borola

Може също да харесате

Коментари

avatar