ехинацея
0
(0)

Екстрактът от Ехинацея проявява силно антивирусно действие, което не отстъпва на действието на най-разпространените противовирусни лекарства, при това без да проявява никакви странични ефекти. Откритието е публикувано през миналата година в журнала Current Therapeutic Research и дава допълнителна информация към данните, с които досега разполагахме по отношение на екстракта от Ехинацея.

Какво знаехме за Ехинацея досега и какво ново научаваме?

Досегашната информация за това растение беше напълно достатъчна, за да го определим като мощен имуностимулатор с научно доказани свойства. Знаехме, че приемът на продукти, включващи екстракт от Ехинацея от една страна гарантира засилване на имунитета, а от друга – намалява нуждата от прием на антибиотици за справяне с бактериални инфекции.

Споменатото по-горе откритие потвърждава, че екстракт от Ехинацея може да се ползва при вирусна инфекция, например при грип, със същия позитивен ефект. Вирусите не могат да се унищожат с антибиотици и това прави борбата с тях много по-трудна, в сравнение с бактериите. Екстрактът от Ехинацея дава надежда, че разполагаме с едно напълно естествено природно оръжие, с което да повишим шанса за победа.

Ехинацея срещу противовирусни лекарства – научни данни

Изследването е проведено в Чехия и се посочва като едно от най-мащабните проучвания за ползите от приема на Ехинацея за подсилване на имунната система и борбата с болестотворните агенти. Участвали са около 500 души, проявяващи симптоми на грип от 2-3 дни. За изследването е използван екстракт от Echinacea purpurea, с който са третирани половината болни. Останалите са приемали едно от най-често прилаганите синтетични антивирусни лекарства.

48.8% от лекуваните с антивирусно лекарство не проявявали никакви симптоми на грип след 5-тия ден. При лекуваните с екстракт от Echinacea purpurea този процент бил много близък, при това малко по-висок – 50.2%.

Най-големият плюс на екстракта от Ехинацея, който специалистите посочват успоредно със силното противовирусно действие, е липсата на странични действия. Не се наблюдавали нито гадене, нито повръщане, характерни за противовирусните лекарства.

Заключението на специалистите

В заключение екипът, провел проучването заявява, че екстрактът от Ехинацея е толкова ефективен, колкото противовирусните лекарства при лечение на грип и други вирусни заболявания, диагностицирани в ранна фаза. При това този съпоставим ефект идва без риск от странични ефекти.
Новата информация потвърждава, че екстрактът от Ехинацея е природно средство, което може да се ползва както като мощен имуностимулатор за повишаване на имунитета, така и като директно противовирусно средство.

Водещи продукти с екстракт от Echinacea purpurea

На фармацевтичния пазар се предлагат различни продукти, съдържащи екстракт от Ехинацея в различни форми – капки, сироп, пастили, таблетки и капсули и изборът е голям. Най-важното, което трябва да имате предвид е качеството на екстракта в състава на продуктите и оптималната концентрация, в която да се предлага.

В това отношение редица специалисти посочват, че продуктът на който имат най-голямо доверие е Имунобор Ехинацея/Imunobor® Echinacea. Той съдържа високопречистен екстракт от Echinacea purpurea в оптимално количество от 250 мг, което трябва да се приема 3 пъти дневно. Имунобор Ехинацея притежава огромен потенциал за предпазване и подпомагане лечението на вирусни, гъбични и бактериални инфекции при деца и възрастни.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: