Овладейте разпространението на грип в службата

Статистиката сочи, че 35% от случаите на заразяване с грип настъпват на работното място. Предаването на вирусната инфекция се обуславя от факта, че голям брой хора пребивават в продължение на часове в не добре вентилирано помещение. Разберете как може да ограничите риска за своето здраве и за това на колегите си в офиса в условия на повишена заболеваемост.

Как да не разпространявате грип на работа?

Покривайте носа и устата

Сухата кашлица е един от характерните симптоми на грип. Не забравяйте да покриете носа и устата с кърпичка за еднократна употреба, когато кашляте. Единствено по този начин ще ограничите разпространението на грипния вирус и ще предпазите колегите си от заразяване.

Изхвърляйте кърпичките в кошчето

Пакетът с носни кърпички буквално се превръща в продължение на ръката в сезона на грипа. Изключително важно е след употреба хигиенните продукти да се изхвърлят незабавно в коша за боклук. Съхранението им на бюрото е противопоказно, тъй като увеличава възможността от разпространение на заразата.

Поддържайте изрядна лична хигиена

Старайте се да миете старателно ръцете си след всяко кихане или кашляне. В противен случай лесно може да разпространите вируса при извършване на ежедневни и наглед безобидни дейности като ръкостискане, боравене с телефон или компютър или докосване на бравите на вратите.

Как да се предпазите от грип на работното място?

Избягвайте контактите

Ограничете контактите с колеги, които проявяват симптоми на грип. Колкото и близки да ги чувствате, забравете целувката за поздрав по бузата в този период. За предпочитане е да се ръкувате с тях, докато признаците на заболяването не отшумят. Задължително се измивайте старателно след всяко ръкостискане.

Не споделяйте лични вещи

Не давайте за временно ползване чаши, чинии, кърпи и канцеларски материали на колега, попаднал в клопката на грипа. Щедростта ще ви струва скъпо! Колкото и невероятно да звучи, простият акт на докосване на предмети или повърхности, които са били в контакт с грипния вирус, увеличава многократно възможността от заразяване с инфекциозното заболяване.

Овлажнявайте носната лигавица

Сухата лигавица в носната кухина е често срещан проблем през отоплителния сезон, дължащ се на сухия въздух в работните помещения. Макар и да изглежда безобиден симптомът не бива да се подценява, тъй като засегнатите са по-податливи на заразяване с грип. Може да сведете до минимум възможността от заразяване, като овлажнявате носната лигавица с физиологичен разтвор.

Как да си осигурите най-ефикасна защита срещу грип в офиса?

Специалистите приканват всички, чието естество на работа налага прекарване на продължително време в затворени помещения, да вземат допълнителни мерки за профилактика и лечение на грип. Продуктите от фамилия Имунобор са разумна природна алтернатива на широко употребяваните синтетични лекарствени средства. Гриполек/Gripolek® е най-добрият избор за облекчаване на симптомите на грип и настинка. Патентованият лесно усвоим витамин С (Ester-C) и цитрусовият изофлавон в състава му помагат на организма да се справи с инфекциите изключително бързо, като засилват защитните му сили. Благодарение своето мощното действие активните съставки осигуряват 24-часова защита и съкращават периода на боледуване.

Имунобор Протект/Imunobor® Protect, най-новият продукт от фамилия Имунобор, е подходящото решение при склонност към често боледуване като общоукрепващо и тонизиращо средство. Иновативната комбинация от високопречистен бета глюкан, активна форма на витамин С и стандартизиран екстракт от плодовете на Роза канина със съдържание на натурален витамин С оказва благотворен ефект върху имунната система и целия организъм. Таблетките са с приятен ягодов вкус и се приемат чрез смучене или дъвчене.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.