Овладейте разпространението на грип в службата

Статистиката сочи, че 35% от случаите на заразяване с грип настъпват на работното място. Предаването на вирусната инфекция се обуславя от факта, че голям брой хора пребивават в продължение на часове в не добре вентилирано помещение. Разберете как може да ограничите риска за своето здраве и за това на колегите си в офиса в условия на повишена заболеваемост.

Как да не разпространявате грип на работа?

Покривайте носа и устата

Сухата кашлица е един от характерните симптоми на грип. Не забравяйте да покриете носа и устата с кърпичка за еднократна употреба, когато кашляте. Единствено по този начин ще ограничите разпространението на грипния вирус и ще предпазите колегите си от заразяване.

Изхвърляйте кърпичките в кошчето

Пакетът с носни кърпички буквално се превръща в продължение на ръката в сезона на грипа. Изключително важно е след употреба хигиенните продукти да се изхвърлят незабавно в коша за боклук. Съхранението им на бюрото е противопоказно, тъй като увеличава възможността от разпространение на заразата.

Поддържайте изрядна лична хигиена

Старайте се да миете старателно ръцете си след всяко кихане или кашляне. В противен случай лесно може да разпространите вируса при извършване на ежедневни и наглед безобидни дейности като ръкостискане, боравене с телефон или компютър или докосване на бравите на вратите.

Как да се предпазите от грип на работното място?

Избягвайте контактите

Ограничете контактите с колеги, които проявяват симптоми на грип. Колкото и близки да ги чувствате, забравете целувката за поздрав по бузата в този период. За предпочитане е да се ръкувате с тях, докато признаците на заболяването не отшумят. Задължително се измивайте старателно след всяко ръкостискане.

Не споделяйте лични вещи

Не давайте за временно ползване чаши, чинии, кърпи и канцеларски материали на колега, попаднал в клопката на грипа. Щедростта ще ви струва скъпо! Колкото и невероятно да звучи, простият акт на докосване на предмети или повърхности, които са били в контакт с грипния вирус, увеличава многократно възможността от заразяване с инфекциозното заболяване.

Овлажнявайте носната лигавица

Сухата лигавица в носната кухина е често срещан проблем през отоплителния сезон, дължащ се на сухия въздух в работните помещения. Макар и да изглежда безобиден симптомът не бива да се подценява, тъй като засегнатите са по-податливи на заразяване с грип. Може да сведете до минимум възможността от заразяване, като овлажнявате носната лигавица с физиологичен разтвор.

Как да си осигурите най-ефикасна защита срещу грип в офиса?

Специалистите приканват всички, чието естество на работа налага прекарване на продължително време в затворени помещения, да вземат допълнителни мерки за профилактика и лечение на грип. Продуктите от фамилия Имунобор са разумна природна алтернатива на широко употребяваните синтетични лекарствени средства. Гриполек/Gripolek® е най-добрият избор за облекчаване на симптомите на грип и настинка. Патентованият лесно усвоим витамин С (Ester-C) и цитрусовият изофлавон в състава му помагат на организма да се справи с инфекциите изключително бързо, като засилват защитните му сили. Благодарение своето мощното действие активните съставки осигуряват 24-часова защита и съкращават периода на боледуване.

Имунобор Протект/Imunobor® Protect, най-новият продукт от фамилия Имунобор, е подходящото решение при склонност към често боледуване като общоукрепващо и тонизиращо средство. Иновативната комбинация от високопречистен бета глюкан, активна форма на витамин С и стандартизиран екстракт от плодовете на Роза канина със съдържание на натурален витамин С оказва благотворен ефект върху имунната система и целия организъм. Таблетките са с приятен ягодов вкус и се приемат чрез смучене или дъвчене.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar